Leiderschap in Veranderen
Visie: beweging creëren en resultaten halen

DSC00842In verbinding met anderen wordt het mogelijk om beweging te creëren en resultaten te halen. Een zinvolle vraag daarbij is hoe wijzelf de beweging en de gewenste resultaten in de weg zitten en hoe wij die patronen kunnen doorbreken?!
Groepsdynamiek uit zich door vaste gedragspatronen (zo zijn onze manieren!). Om deze patronen te doorbreken, is de actieve bijdrage van de formele autoriteit (leidinggevend kader) van cruciaal belang. Dit vraagt naast kracht (doorzettingsvermogen) ook kwetsbaarheid (jezelf openstellen, je eigen patronen willen zien en deze in contact met de ander durven benoemen). Voor het vergroten van de gedragsflexibiliteit is het belangrijk eerst de eigen oude gedragspatronen te herkennen. Samen met collega’s leren de eigen gebaande paden herkennen; de paden die men graag en gemakkelijk bewandelt. Om ze vervolgens te leren doorbreken. Niet omdat alternatieve gedragingen beter of slechter zouden zijn, maar om het arsenaal van de deelnemer, en daarmee de gedragsflexibiliteit, te vergroten.
Ons motto daarbij is ‘It is easier to act yourself in new ways of thinking, than think yourself in new ways of action’. Nieuw gedrag kun je niet ontwerpen, maar alleen stap voor stap ontwikkelen. Het stelt ons voor een razend dilemma en een geweldige uitdaging. Door te doen wat de actoren in de context nog niet kunnen, gaan ze op een andere manier bewegen en nieuwe resultaten behalen.

 

persoonlijk leiderschap  verbinden met anderen terug naar visie 

 

home